THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES

Saturday, 17 November 2012

Stress dan Rokok

Bila stress je aku merokok
Bila merokok je stress
Betul la cakap orang kalau dah hisap sekali
Nak berhenti susah
Aku bukan perokok tegar pun sebenarnya
Aku cuma bila ada masalah mula la nak menghisap
Hachum!!!
Aku selsema pada bulan ni
Dua hidung tersumbat
Buktinya bila lori sampah lalu aku boleh senyum buat dek je

Semasa aku tulis blog ni dkt Dewan Utama (Persiapan Edu Nite Sem 5)
Line kat DU terbaik..
Line kat bilik tak tau lah macam mana
Harap-harap bertambah baik
Diri aku dengan ketagihan adalah sifat semulajadi
Aku cuba hindari
Sikit-sikit kalau ada Si Dia confirm aku dengar ckp
Tp Si Dia x smpai lagi
Aku tgh tggu dia
Oh Si Dia..

P/S: Tidur ku dengan bayangan wajahmu tidak berguna siapa yang layak memiliki dirimu..

Sunday, 11 March 2012

~Senarai Crush Unisel~

1. K13
2. K13
3. K13
4. K13
5. K15
6. K14

K- Kohort

P/s: Semua budak Preschool belum pernah dari course lain, dan saya belum pernah crush dengan budak kohort atas dari saya, dan senarai di atas nama akan di reveal not today not tommorow not day after tommorrow just tunggulah bila ada mood nak letak, sekian ^^

Friday, 9 March 2012

♥EDUCATION NIGHT 2012♥

Assalamualaikum kepada pengunjung blog saya~
Lama aih che' x tulis blog ni, tgk depa duk update blog pasai edu nite yg lps
Dgn ini terobat rindu che' nk nulis kt blog che' yg lme x bukak ni hah..

Sudah 3 kli Edu Nite di jln kn.. Mnkala 2 dan 3 tlah saye join dgn jaye nyew mnjd Ajk~
Kdua2 Edu Nite sngt Sonok nyertainya
Ni nk habaq kt angpa yg Edu Nite trbru ni syok sngt2 x terkato
Berbeza dgn yg thun sudh kli ini sy dpt jd Biro Protokol hehe
Dr thun lps tingin nk pgg walkie tokie ble dpt pgg algkh gmbira mcm dunie ni ana yg pnya ^_^
Dlu diorg x bg pgg sbb sy Ajk kebersihan je dgn Bro Maisur (Ni bro yg pling sy respect n sayang ah hehe) dia x join ajk Edu Nite kli ni sbb dia k10 yg diraikan..

Dup dap gedegang! Stlh tmt sgla aktiviti dgn sume biro yg sporting lg heppening bukn pening
Alhamdulillah smuanya settle dgn kepujian yg seckupnya, berbaloi usaha kita smua jyeah!

Ni la muka sy ketika hbis dkt Edu Nite ari tu (Thnx to Kikie snap this picca):
Twinkle2 little star (Comel x muka sy?)

Ini ialah gambar bersama Biro Sy iaitu 'Biro Protokol' (Leader: Adi) ^^:

Dari kiri (Atas): Nurfazilah, Azleen, Anim, Dekmin, Nana dan Sue
Dari kiri (Bawah): Faiz, Adi dan Zafran (Aku)

P/s: Semua orang pandang kamera, aku je poyo wat muka comel nak minum Wakaka~








Bersama rakan-rakan 'Biro Publisiti' yang sporting: (Leader: Syazwan kot) xD:








Dari kiri: Wan, Kikie The Sweet Gurl, Noor Amirah, Syazwan, Fiekrie dan Zafran (Aku lagi wat minum ingat comel la tu Wuhehe)

Dengan Biro Makanan pula iaitu Scha :) :


P/s: Sorilah der.. Dah bertunang pun, melepas la sudah hehe~

Kesimpulan nyew mmg mnarik Edu Nite kli ni, kmi smua da mcm stu famili bsor pnya
Kngn ini dop spatutnya di lupekn gitu shj
Hruslh di igati smpai ble2 tau
Ke-sporting-an dan Ke-sempoi-an slalu di tonjol oleh depa smua
Hrp sem dpn yg akn dtg wt la cmni lg agr kite brstu pdu mnegakkn persatuan ini dgn mutu yg lbih baik
Di masa akn dtg InsyaAllah..

Hidup EDU NITE! ! !

Friday, 20 January 2012

List Im got Crunch with..

Aku tahu bab cinta setelah aku melanjutkan persekolahan aku dekat Sekolah Menengah

1. Zhalika (Form 1)
2. Sarah (Form 1 & 2)
3. Fiza (Form 3)
4. Shahirah (Form 4)
5. Damia (Form 5)
6. Fifah (Age 20 Setelah 2 tahun menyepi tanpa Crush)

Crush in Unisel coming soon~ (Sori tak leh cite sekarang, mungkin nanti) ^_^

P/S: Dalam kurungan itu ialah ketika aku berumur..

Monday, 16 January 2012

Ciri-Ciri Gadis@Pedamping Hidup@Bakal Isteri

1. Kulit putih.
2. Mata bujur. (Jenis terang)
3. Rambut lurus (Kalau boleh ikat getah baru nampak kemas) <Untuk bakal bini/isteri>
4. Pakai tudung (Semestinya ini suruhan Islam)
5. Badan tidak terlalu kurus dan juga tidak terlalu gemuk (Dalam bahasa Inggeris: Chubby)
6. Pandai Masak
7. Pandai Jahit
8. Ceria dan Suka Senyum
9. Bijak dalam meberikan nasihat
10. Ambil berat (Jaga kesihatan dan makan minum)
11. Suka peluk (Masa kahwin nanti)
12. Saling hormat menghormati
13. Dengar kata
14. Bertolak ansur

Bak kata lagu Nasyid tu: Wanita Solehah~ Penyejuk Mata :)
P/S: Kalau Allah tidak menentukan ciri-ciri ini saya Redha, terima seadanya ^_^

Sunday, 15 January 2012

Semester 4 Teruskan atau Extend?

Aku ni manusia biasa, kadangkala ada masa dia ok, ada masa dia meradang


Tipulah kalau aku hari-hari senyum kat orang aku xde masalah, sebenarnya ada.

Jadi orang utama dalam kelas tidaklah seteruk mana cuma jikalau salah erti pada beberapa orang (itulah yang sering tidak mahu terjadi).


Salah faham atau tidak boleh terima kenyataan menjadi tanda tanya kepada aku, rupanya manusia ni lain-lain, ada yang dia suka, ada yang dia tak suka. Ada yang rajin dan ada yang malas (buat kemudian). Ada yang boleh jadi benci terus (Dalam keluarga pun ada sesetengah macam tu) tidak sedaplah dapat berita macam tu kan.

Kan elok tegur menegur, sebelum ni aku ada buat salah, kawan aku tegur. Aku suka kawan yang macam tu Alhamdulillah. Jadi tegurlah orang itu sebaik mungkin InsyaAllah dia akan menerima dengan baik (atas dia yang harus fikir tentang hal itu).

Kan lebih elok bermaaf-maafan, dan keadaan akan menjadi elok semula. Dan lupakan perkara lalu, perkara lalu yang selalu difikirkan ialah godaan Syaitan untuk menyuruh kita anak Adam musuh memusuhi, jadi bersalaman dan lupakan perkara lalu (Jangan tunggu hari raya bro/sis!).

Aku rasa dah lari topik dah aku ni. Ok semenjak aku jadi Ketua ni memang aku tak boleh lari dengan tugasnya itu dan ini. Sampai satu tahap iaitu dalam bahasa inggeris dipanggil "STRESS". Ya.. Tahniah kerana ia berjaya membuat diri ini tekanan jiwa, even hampir luluh hati ini dengan tugas yang mendatang, tapi jiwa kata tabah-tabah (Sampai bila?) lambat lagi aku nak habis kat sini.


Jadi aku mengambil keputusan muktamad aku, Sem depan kan Sem pendek, fikiran ku berkata: EXTEND! EXTEND! EXTEND. Dengan ke-Extend-nan aku bolehlah berehat sebentar dari belajar ni. Tapi lambat la habis, tidak mengapalah asalkan aku nak hilangkan stress aku ni.

So adakah Sem 4 ni aku Extend, tunggu....