THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES

Friday, 12 August 2011

Nak jadi pekerja Tesco secara tidak langsung?

Aku pergi Tesco
selepas berbuka di Mcd ngan Abe (Nik), Qiz ngn Bobi
Lepas tu masa nak masuk pintu utama Tesco
Tiba-tiba lak
Ada abang ni bagi flyers krim2
Pastu tarik tangan Qis..
Adat la tu nak suruh beli barang dia
Lepas sapu-sapu
Dia suruh beli RM10
Qiz bijak cakap amik duit dulu padahal kitorang nak cau pintu lain
Ok kitorang pun masuk pasaraya besar Tesco
Selang berapa minit aku lalu sebelah cina tengah cakap telefon
pastu dia tunjukkan aku cermin suruh angkat barang dalam kotak cermin tu
Kompem dia telah melihat aku memakai tag Unisel
Dia ingat aku kerja situ
Aku apa lagi ngoyat (cakap) la: Im not working here sorry.
Terus belah
Dia muka selamba kompem da malu cari orang yang sebenar..
Ha begitu kalau anda nak dilayan seperti saya
Menjadi pekerja Tesco secara tidak langsung sekian mekasih ya!

Sunday, 7 August 2011

~Bukan niatku tak nak beritahu~

Dia bertanya
siapa?
Aku menjawab
rahsia
dia bercakap
tak apa kau tak nak bagitau
asalkan kau (aku) bahagia
bye..
Hurm mcm mn aku nk beritau
kerana jawapan adalah dirimu
tapi ada orang asal mengharap cintamu
aku ni kang jadi penghalang
itu tidak boleh aku lakukan

Jadi aku pendam.. Kadang2 Sebak
Oh Allah.. Tenangkanlah jiwaku